PORTFOLIO – MOUNTAIN RESIDENCE

Squash Court = Elegant Formal Living Room

The new owners of a u-shaped contemporary home with a centrally located regulation size squash court wanted the space transformed into a formal living room to be used for gracious entertaining and to showcase an eclectic art collection.

In the adjacent area the wood stove surround was operationally and aesthetically updated to improve its heating capacity and to create a more comfortable and functional seating area for reading and casual dining.

Expanding Horizons

Low-hanging kitchen cabinets obstructed an expansive view of redwood-covered peaks and valleys. The obsolete cabinet design and its arrangement resulted in safety concerns as well as functional inefficiencies. Replacement of the upper cabinets with two towers opens the room to the extraordinary mountain vista. The island received some much needed personality by removing a redundant sink, adding shelving, drawers and an unexpected swoop to the edge – which also eases the pathway and access to the French door refrigerator.